Hoe een Lenovo-laptop opnieuw formatteren? | Lenovo Ondersteuning Belgie

Google-wachtwoordherstel: zonder enige informatie-

Maakt u zich zorgen over het opnieuw formatteren voor een Lenovo-laptop? Bekijk het artikel. Het opnieuw formatteren van het systeem geeft een nieuwe start van het systeem. Hier verwijder je alle gegevens van de harde schijf, inclusief het besturingssysteem. Het venster Nu staat de gebruiker niet toe om schijven of schijfpartities te formatteren die zich in de actieve modus bevinden. Dit betekent dat u het systeem niet opnieuw kunt formatteren als het eenmaal in de actieve modus is. De belangrijkste reden is; Lenovo-laptops hebben maar 1 harde schijf, opnieuw formatteren is de moeilijke taak binnen Windows.

Hoe een Lenovo-laptop opnieuw formatteren?

Hier heeft ons expertteam van de Lenovo klantenservice Belgie onderzoek gedaan en zeer haalbare stappen bedacht om een Lenovo-laptop opnieuw te formatteren.

  • Stap 1: Plaats de cd met vensterinstallatie in de laptop en start het systeem opnieuw op.
  • Stap 2: Zodra u een bericht op het scherm ziet - "Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd", klikt u dienovereenkomstig. Dit zorgt ervoor dat het systeem het "Window Installation Process" start.
  • Stap 3: Volg de massages die u op uw scherm krijgt en beantwoord ze indien nodig. Voer dit proces uit totdat u 'Waar wilt u Windows installeren? Op het systeemscherm.
  • Stap 4: Druk op de "Drive Options" link boven de "NEXT" knop.
  • Stap5: Kies de partities die u wilt verwijderen. Dit gebeurt wanneer u de harde schijf van Lenovo al had gepartitioneerd. Vervolgens kunt u het verwijderen door op de link "verwijderen" te klikken. Zorg ervoor dat u de beslissing hebt genomen en wacht tot het proces is voltooid. Opmerking * als u de partitie had verwijderd zonder de nieuwe te maken, blijft de niet-gepartitioneerde ruimte onbruikbaar. Meestal is deze stap optioneel.
  • Stap6: Na het selecteren van de partitie die u wilt formatteren, klikt u op de "Formaat" link die beschikbaar is in het geavanceerde opties menu.
  • Stap7: Nu loopt het proces ten einde. Kies "Quick Format" uit het opmaaktype en "NTFS" als het bestandsformaat. Bevestig het door op "ok" te klikken. Eindelijk krijgt de harde schijf van de Lenovo-laptop het formaat. Nu kunt u kiezen om door te gaan met het opnieuw installeren van Windows of om het proces te verlaten. Onthoud dat een systeem zonder enig bedieningshulpprogramma niet goed zal functioneren, behalve een eenvoudig opstartproces.

Dit zijn enkele nauwkeurig gemaakte stappen. Gebruikers kunnen opnieuw installeren met behulp van het artikel. Maar als iemand ergens wordt geraakt, kunt u contact opnemen met ons team van experts door Lenovo nummer bellen +32-28080176. of u kunt een videogesprek voeren en voor het chatproces gaan. Het probleem zal binnenkort worden opgelost.

Terug naar blogpagina

Neem contact op

Voor een betere klantenservice-ervaring kunt u contact met ons opnemen via e-mail, livechat of telefoon.

Address

Rue Belliard 40, 1000 Brussels Belgium

Phone Number

+32-28080176

Je bericht is verzonden. Dank je!